Forside 2019-05-29T12:00:09+00:00

Renovering af
designmøbler

Ikon_Reparation_guld

Reparation

Ikon_Stolefelt_guld

Stoleflet

Ikon_moebelpolstring_guld

Møbelpolstring

Vi giver designmøbler nyt liv

DET ER VORES PASSION

Hos Balderus får smukke designmøbler nyt liv og udtryk. Vi er eksperter i renovering af møbelklassikere og tager hånd om hele møblet. Både når det gælder flet, træ og polstring.
Klassisk, dansk møbeldesign fra 40’erne og 50’erne er kendt for godt håndværk, høj kvalitet og lang holdbarhed. Og derfor kan møbelklassikerne ofte blive som nye igen ved en nænsom renovering.
Vi mestrer det gamle håndværk og har mange års erfaring med at flette nye sæder til klassiske designstole. Smukt og holdbart og i de originale materialer, som stolen er skabt med.

Er yndlingsstolen eller den fine sofa med betræk i stof eller læder, er der mulighed for at skabe et helt nyt udtryk i boligindretningen. Vælg et betræk, der matcher den øvrige indretning – eller et betræk, der skiller sig ud. Der er masser af spændende muligheder.
Hos os får du professionel rådgivning og vejledning, så du får netop den løsning, du ønsker.

Balderus lever af tilfredse kunder, og vi sætter en ære i at udføre kvalitetsarbejde med respekt for det originale design.

Nyheder fra Balderus

18. – 20. oktober. Odense Messe!

Vi tager til Odense på Messe med Intercomp d. 18 - 20. oktober 2019. Her vil vi være med en arbejdende stand, så I kan se hvordan vi bla. fletter et stolesæde, men vi viser også nogle eksempler på hvordan træet er før og efter en behandling.  Desuden viser vi hynder og puder fra polster afdelingen.  

27. oktober Hadsten familie messe

Søndag 27. oktober tager vi på Hadsten Familie messe, og viser vores håndværk frem for alle interesserede,

1.-3. november Ålborg messe

1.-3- november tager vi til Gigantiym i Ålborg på messe! Her vil vi være med en arbejdende stand, så I kan se hvordan vi bla. fletter et stolesæde, men vi viser også nogle eksempler på hvordan træet er før og efter en behandling.  Desuden viser vi hynder og puder fra polster afdelingen.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Mød “Kavaljeren”, designet af svenske G. A. Berg!
Med et dejligt tydeligt før&efter look!
“Det er ikke af storhed”, - som een kunne have sagt det. Nej, men storhed er der nu kommet ud af det!

Der måtte tre forsøg til med at finde dueligt hørstof til nakkepude og armlæn. Det første var alt for tykt, uregerligt og stift. Det næste blev alt for fint og tyndt. Men tredie gang! Med et 510gr/kvm hørstof kunne det syes og bruges.
Nu dur det 😊
... Se mereSe mindre

Kommentér på Facebook

Du er bare så dygtig!

Jyder på tur.
Jeg elsker, når vi skal på tur! Det er så hyggeligt. Kaffe og madpakke og lidt snolder. Det kan næsten ikke gå galt.

Vi er altid mest spændt på København! Kan man komme frem? Kan man få parkeret i nærheden af, hvor der skal læsses af? Også uden at få en parkeringsbøde! Vi ved det aldrig.
Balderus bilen bliver pakket dygtigt i aftes af Mr Tetris himself med 48 Kåre Klint kirkestole, som skal afleveres i sømandskirken i Københavns Nyhavn.
Dagen idag begynder en time før solopgang. 3.30. Vi skal ramme hovedstaden inden den pakker alt for meget til i den frygtede morgentrafik. Køkørsel er ikke noget for Mr Tetris. Og tænk, det hele går glat! Vi får parkeret tæt på, - og får ingen bøde i den frygtede hovedstad. Ligesom sidst.
Det vildeste i København er nærmest at overleve mødet med cyklisterne. De er frygtløse, kører stærkt og tæt som i et cykelrytterfelt! Da vi læsser af, må jeg springe for livet! Uden at ane hvilken side, der er den sikre! Hold da op! Fortov kan også bruges som cykelsti, jo.

Hyggen er nu forøvrigt også lige ved at blive kørt over, da den første spisepause indtræffer.
Vi smører vores egne madpakker i aftes hver især. Sådan er reglerne. Så ved vi hvad vi har at glæde os til. Mr Tetris har smurt 4 stk af de bedste rugbrødsmadder klappet sammen med ost og hamburgerryg. Jeg har smurt to plus en halv bolle med ost.
Han pakker fra køleskabet her til morgen og jeg pakker så ud da vi skal spise. Stor er overraskelsen da det orange låg kommer af madpakken. Det er ikke rugbrødsmadder. Det er de vegetar frikadeller der var tilovers fra aftensmaden i aftes. (Vegetarfrikadeller, af alle ting! 😄) I nogle meget, meget lange sekunder er hyggen i førerhuset forsvundet som dug for solen. Madpakker er vigtige! Lige pludselig bliver min egen madpakke også særdeles vigtig. Nu skal jeg vist til at dele! 👀 Hvis der er noget jeg IKKE er god til, så er det at dele min madpakke med nogen. Det er fuldstændig pinligt. Man skulle tro, jeg var hungerbarn! I modsætning til Mr Tetris himself. Han er vældig generøs. Han kan dele sin mad med andre.
Men skal den gode stemning genindfinde sig, må jeg dele! Her kan der ikke springes for livet. Kun deles. Så jeg deler. Og tænk, jeg overlever! 🙈

Balderus-turen ender sidst på dagen med at Mr Tetris spørger om jeg vil sætte ham af i Århus midtby til en mandekomsammen han er inviteret til og selv køre kareten hjem. Det har jeg ellers bestemt med mig selv ikke er noget for mig at begive mig af med. Men det er vanskeligt at sige nej. Så jeg tager mig gevaldig sammen og kører alene hjem.
Og lige nu kommer jeg i tanker om at jeg ikke har slukket lyset på bilen.
Fruen overlevede jomfruturen, - men batteriet døde 😬

Glædelig pinse derude! Må solen danse over os alle! 😄
... Se mereSe mindre

Kommentér på Facebook

Tak for din beretning ,da jeg som ung arbejdede og boede på Bethel= sømandshjemmet og ofte kom i kirken,har jeg siddet på en af de nu nyrenoverede stole god Pinse 🌞

God tur 🌸

Superkolofantalistiskekspialisofisk ❤

Tak for en go’ historie fra det virkelige liv - og tak for et godt grin. 😆 Og, mange hilsner til Mr. Tretis. Du skriver fantastisk, Mrs. Tretis.

Tak for historien og glædelig pinse til mr Tetris og mrs storyteller 🙏🌝

View more comments

En lille skøn grøn sofa er stilfærdigt gået igennem huset.
Selvværd har ikke brug for at føre sig frem. Man har den farve man har - grøn. Og det er der ingen grund til at lave om på. Man har også den “følelse”, man har: plydsfølelsen.
Plydsfølelsen havde dæmpet sig hen over årene. På sine steder var den næsten væk. Men nu strutter man igen af blank plydsfølelse ud over det hele. Det sådan noget mohair velour kan. 😊
... Se mereSe mindre

Vis flere

Cases fra Balderus

Om os

Knud Silkjær

Indehaver
Knud_Silkjær

Knud har stået i mesterlære hos Leif Mortensen og overtog forretningen i 2005.

Tlf. 86 91 43 31

Leif Mortensen

Tidligere indehaver
Leif_Mortensen

Leif stod i mesterlære hos den tidligere ejer og var indehaver af forretningen fra 1987 til 2005. Leif er en gudsbenådet håndværker og ham, vi altid kan spørge til råds.

Kris Winter Rømer

Møbelsnedker
Kris_Winter_Rømer

Kris blev færdiguddannet som møbelsnedker i 2013. Han er en dygtig håndværker og vores ”all-round-mand” på værkstedet.

James Say

Møbelkonservator
James_Say

James er uddannet møbelkonservator og har arbejdet for private og store auktionshuse i London i 10 år. James er ekspert i renovering og reparation af antikke møbler.

Tina Bøstrup

Møbelpolstrer
Tina_bostrup

Tina er uddannet møbelpolstrer og har stor erfaring med produktudvikling.

Tlf. 29 46 12 04

Konni Silkjær

Blæksprutte og medindehaver
Konni_Silkjær

Konni mestrer den smukke flette-teknik fransk flet i hånden. Hun er også virksomhedens massør, og så er hun kvinden, der klarer alt det praktiske, når det går stærkt.

Om Balderus

På Balderus værkstedet har vi tilsammen mere end 30 års erfaring med renovering af danske møbelklassikere. Vores dygtige medarbejdere er faglærte og specialister inden for hver deres område, så vi kan tage hånd om hele processen. Både når det gælder renovering/reparation af træ- og fletværk og møbelpolstring.

Værkstedet betjener sig af en blanding af moderne hjælpemidler og godt gammelt håndværk som møbelpolstring og stoleflet i forskellige mønstre og materialer. For os handler godt håndværk om omhu, og vi sætter en ære i at levere kvalitetsarbejde.

Balderus er etableret af Bent Knudsen i 1984, mens han læser på Aarhus Universitet. Aarhus Universitet har på det tidspunkt mange J39-stole, som trænger til en kærlig hånd. På samme tid arbejder Bent Knudsens far på Tarm stolefabrik, hvor han fletter stolesæder. Kombinationen af disse to forhold blev til en forretningsidé og startskuddet til virksomheden.

Virksomhedens navn er inspireret af, at Bent Knudsens hund hed Balder og at han læste latin på universitetet. Ved at kombinere hundens navn med en typisk latinsk endelse (-us) kom virksomheden til at hedde Balderus!

I 1987 overtager Leif Mortensen virksomheden. Han har arbejdet på værkstedet i to år, og virksomheden begynder at vokse. I 1992 ansætter han Knud Silkjær til at flette på deltid.

Leif og Knud har et godt samarbejde, og i 2005 overtager Knud forretningen. Leif fortsætter som medarbejder sammen med Børge Espensen, som har flettet på værkstedet siden 1992. På den måde bliver der skiftet kasketter samtidig med, at erfaringen bliver bibeholdt i virksomheden.
Senere kommer Konni til. Hun mestrer den smukke teknik fransk flet i hånden. Sidst ankommet på værkstedet er møbelsnedkerne Kris og James og Tina, møbelpolsteren.

At flette stolesæder er et gammelt håndværk, som kan spores mindst 200 år tilbage i tiden. På landet sidder man ikke med hænderne i skødet, og i de lange vinteraftener bliver der syslet med håndarbejde – herunder fremstilling af snore lavet af halm – de såkaldte halmsimer. Disse simer bliver bl.a. brugt til at fastgøre stråene, når der bliver lagt stråtag på husene, og derudover bliver de anvendt til fremstilling af stolesæder.
Senere begynder man at bruge andre materialer til stolesæder. Bl.a. søgræs. Søgræs giver et større farvespil, men har stadig et rustikt udseende ligesom halm.

Under 2. verdenskrig er det vanskeligt at få fat på søgræs, og derfor begynder man at eksperimentere med papir. Det viser sig, at papir er langt nemmere at håndtere, og det giver et mere ensartet udseende. Materialet er med andre ord fremragende. Møbelarkitekter begynder derfor at tænke papirsnoren ind i deres stoledesign.

I dag fremstilles papirsnor i flere udgaver. Den usnørede snor efterlader et raffineret og stilrent indtryk, som f.eks. i H. J. Wegners Y-stol og påfuglestolen.

To andre, kendte stoleklassikere – Børge Mogensens legendariske FDB-stol og Kåre Klints kirkestol – er flettede med den tykkere, snørede snor. Det giver stolen et mere robust og rustikt udseende.

Kompromisløs kvalitet og respektfuld håndtering af hvert eneste møbel er kerneværdier på Balderus. Herudover sætter vi en ære i at levere til aftalt tid.

Vi lever af tilfredse kunder.

Hos Balderus klarer vi alt omkring transport til og fra værkstedet.

Ring til os på telefon +45 86 91 43 31 eller skriv til balderus@stoleflet.dk, så finder vi ud af, hvordan vi kan hjælpe. Når vi har hørt din beskrivelse, giver vi et overslag over prisen og aftaler et tidspunkt for levering.

Vi klarer med andre ord:

  • Transport til og fra værkstedet
  • Omfletning
  • Ompolstring
  • Reparation af træværk
  • Afslibning
  • Omlakering, maling eller sæbebehandling

Hvad siger vores kunder?

LÆS ANMELDELSER HER

Tak for fint udført arbejde på vores 2 Albert Stole, fra stof til naturgjorde.

KEV, Stilling

Vi har lige fået vores 43 år gamle Y-stole tilbage fra reparation. Nu er den som ny…

KLV, Aalborg

Fik flettet og limet 3 y-stole og malet 1 stk. top – alt i super kvalitet.

René, Randers

Hvorfor vælge Balderus?

KVALITET, ERFARING OG TOTALT ISTANDSÆTTELSE AF DESIGNMØBLER

Kvalitet

Balderus er et lyst og venligt værksted, hvor dygtige specialister tager hånd om dine designmøbler. Værkstedet benytter sig af en blanding af moderne hjælpemidler og godt gammeldags håndværk. Vi er fagligt stolte og sætter en ære i at sætte dine designmøbler i stand, med respekt for det originale design. For os handler håndværk om omhu.

Erfaring

Balderus har mange års erfaring med stoleflet, møbelpolstring og møbelrenovering. Vi har lige så mange års erfaring med kompromisløs kvalitet.

Total istandsættelse af designmøbler

Om du skal have flettet eller ombetrukket et sæde, lakeret eller opfrisket træværket på din stol, så behøver du ikke gå andre steder hen. Hos Balderus tager vi hånd om hele processen, så dit designermøbel bliver som ny.

Gør det selv (Shop)

Gennem 30 år har Balderus leveret kvalitetshåndværk fra værkstedet i Hadsten. Vi renoverer og istandsætter designerstole med respekt for både kvalitet og design. Til dig, der selv har mod på at prøve at flette, har Balderus oprettet en shop, hvor du kan købe det du skal bruge for at gøre det selv. Vi har papirsnor, gjorde, scener og reservedele.

Besøg shoppen